top of page

Tutustu koulutukseen: Scrivener ajattelemisen ja kirjoittamisen työkaluna

Päivitetty: 30. heinäk. 2023


Koulutuksen kesto: 8 oppituntia (á 45 minuuttia)

Aika: esim. 3 x 2 h

Paikka: verkossa (Zoom)

Osallistujamäärä: enintään 15

Muuta: Tämä koulutus toimii hyvin jatkona "Ajattelemisen ja kirjoittamisen työkalut" -koulutukselle.Monipuolinen ohjelma ajattelu- ja kirjoitustyön helpottamiseksi

Scrivener on monipuolinen ajattelijan ja kirjoittajan ohjelma, joka mahdollistaa työn kokonaisuuden vaivattoman hahmottamisen ja toisaalta myös keskittymisen työn eri osiin ilman häiriöitä. Jos kamppailet kirjoittamisen kanssa ja koet, että ajatusprosessisi ei ole välttämättä selkeimmästä päästä, tämä ohjelma voi helpottaa työtäsi.


Koulutuksessa käymme läpi Scrivener-ohjelman tärkeimpiä toimintoja ja opimme konkreettisia tapoja hyödyntää ohjelmaa ajatusten taltioinnissa ja kehittelyssä sekä erilaisten lähteiden hyödyntämisessä ja tekstin muokkaamisessa.


Koulutuksen tavoitteet

  • Hahmotat Scrivener-ohjelman logiikan ja sen eri toiminnot.

  • Osaat hyödyntää ohjelmaa omassa ajattelu- ja kirjoitustyössäsi.

  • Tiedät, miten saat ohjelman avulla otettua haltuun suuret aineistot ja lukuisat lähdeviitteet niin, että niiden pohjalta kirjoittaminen muuttuu sujuvaksi.

  • Osaat käyttää ohjelman haku- ja kokoelmatoimintoja, korkkitaulua, koosteita, avainsanoja ja muita toimintoja tekstimateriaalin jäsentämiseen.

  • Tiedät, miten voit kerätä ohjelmaan ajattelemista ja kirjoittamista inspiroivia materiaaleja, kuten valokuvia.

  • Pystyt tuomaan ohjelmaan ja ottamaan sieltä ulos eri tiedostotyyppejä.

  • Osaat muokata ohjelman näkymiä ja työkaluvalikoita niin, että ne tukevat omaa hahmottamistapaasi työn eri vaiheissa.

Kohderyhmä

Kirjoititpa sitten romaania, elokuvakäsikirjoitusta, elämäkertaa, sukuhistoriaa, opinnäytettä, blogia, tutkimusartikkelia tai tietokirjaa, Scrivener voi helpottaa työtäsi. Myös apuraha- ja hankehakemusten, projektisuunnitelmien ja erilaisten raporttien kirjoittajat hyötyvät tästä ohjelmasta.


Scrivener-ohjelma ja koulutuksen toteutus

Scrivener on tietokoneohjelma, jonka kirjoittajat ovat suunnitelleet kirjoittajille. Siksi sen toimintaperiaatteet tukevat hyvin kirjoittamistyöhön keskittymistä ja työn hahmottamista useasta näkökulmasta.


Tutustu Scrivener-ohjelmaan ja lataa se ilmaiseksi käyttöösi kurssin ajaksi (download free trial: www.literatureandlatte.com/scrivener/overview). Ilmainen versio on käytössäsi kuukauden ajan ja halutessasi voit kokeilukauden jälkeen ostaa ohjelman omaksesi (53 €).


Opettaja käyttää opetuksessaan PC/Windows-konetta. Kurssille tullessasi sinulla on hyvä olla hallussa ainakin tietokoneen käytön perustaidot (osaat käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, nettiselainta ja koneesi tiedostoselainta).


Koulutus järjestetään verkossa Zoom-ohjelman välityksellä.


Opettajana toimii tutkija ja kouluttaja FT Anne Tarvainen. Lisätietoja: www.annetarvainen.fi.

Comments


Commenting has been turned off.

Tulevia koulutuksia

Voicefulness® - tietoista läsnäoloa äänessä

2.-3.7.2024

Tampereella / AhlmanEdu

Voicefulness® -jatkovalmennus

23.-24.11.2024

Verkossa / Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto

Movingness® - läsnäoloa lempeässä liikkeessä

5.-6.10.2024

Kuopiossa / SnellmanEdu

bottom of page