Koulutukset

Ajatteleminen ja kirjoittaminen

Tieteellisten ja yleistajuisten artikkelien, blogitekstien ja esitelmien kirjoittaminen sekä koulutusten suunnittelu on ollut jo vuosikausia oman tutkijan ja kouluttajan työni ytimessä. Tämä työprosessi ei ole ollut minulle aina helppo mutta olen kehittänyt sitä kahdenkymmenen vuoden aikana niin, että siitä on tullut yhä vaivattomampi. Nykyään voin jo sanoa nauttivani ajattelemisen ja kirjoittamisen työstäni. Näitä taitoja ja niihin liittyviä työkaluja haluan opettaa myös sinulle.

Tutustu koulutuksiin alla. Liity ajattelemisen ja kirjoittamisen postituslistalle täällä. Voit myös tilata valmiin tai räätälöidyn koulutuksen tai luennon oppilaitokselle, yritykselle, yhdistykselle tai yksityiselle ryhmälle. Ota yhteyttä!

Scrivener.jpg

Ajattelemisen ja kirjoittamisen työkalut

Miten taltioit sekä omat ideasi, että netistä, kirjoista ja muista lähteistä löytämäsi informaation? Löydätkö tarvittavat tekstiviitteet arkistostasi, kun tulee kirjoittamisen aika? Ovatko käyttämäsi työkalut sellaisia, että ne tukevat työtäsi vai tuntuuko siltä, että ajatukset hajoavat ja niitä on vaikea saada tekstin muotoon? Tässä koulutuksessa esittelen mentelmiä ja ohjelmistoja sekä jaan parhaat vinkkini sujuvaan ajattelemisen ja kirjoittamisen prosessiin. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi ohjelmien hankkimista.

Scrivener ajattelemisen ja kirjoittamisen työkaluna

Scrivener on monipuolinen ajattelijan ja kirjoittajan ohjelma, joka mahdollistaa työn kokonaisuuden hahmottamisen vaivattomasti ja toisaalta myös keskittymisen työn eri osiin ilman häiriöitä. Jos kamppailet kirjoittamisen kanssa ja jos koet, että ajatusprosessisi ei ole välttämättä selkeimmästä päästä, tämä ohjelma voi helpottaa työtäsi. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi ohjelman hankkimista. Tutustu Scrivener-ohjelmaan Literature & Latte -sivustolla.

Tulevat koulutukset

  • 01. jouluk. klo 10.00 – 15. jouluk. klo 10.00
    Verkossa, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto
    To 1.12., 8.12. ja 15.12.2022 klo 17.00–19.00, verkossa (Zoom).