Koulutukset

Keho, ääni ja hyvinvointi

Kehoa, mieltä ja hermostoa voi hoitaa oman äänen ja kehon liikkeen avulla. Itse olen saanut suurimman avun stressiini ja hermoston ylivireisyyteen lempeän, läsnäolevan äänen ja liikkeen myötä. Haluan opettaa näitä kehomielen tasapainottamisen taitoja myös sinulle. 

Tutustu koulutuksiin alla ja ilmoittaudu mukaan sivun lopusta tapahtumien linkeistä, joista pääset suoraan koulutuksia järjestävien oppilaitosten sivuille. Voit myös tilata valmiin tai räätälöidyn koulutuksen tai luennon oppilaitokselle, yritykselle, yhdistykselle tai yksityiselle ryhmälle. Ota yhteyttä!

Movingness_01_5315x3543_300dpi.jpg

Voicefulness® - tietoista läsnäoloa äänessä

Voicefulness® on kehittämäni menetelmä, jossa oman äänen avulla harjoitamme läsnäoloa, kehotietoisuutta, vireystason säätelyä ja tunneilmaisua. Tavoitteena on hyväksyvä suhde omaan ääneen ja kehoon sekä oman tilan ja turvan tunteen löytäminen kehosta. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi laulutaitoa tai muita erityisiä äänellisiä taitoja. Menetelmä soveltuu oman hyvinvointisi ylläpitämiseen tai työmenetelmäksi esim. terapeuteille, opettajille ja luovien ryhmien vetäjille. Lue lisää tästä koulutuksesta Voicefulness-sivustolta alla olevasta linkistä. Tilaa Voicefulness-uutiskirje tästä.

Voicefulness® - jatkovalmennus

Voicefulness® -jatkovalmennuksessa viemme harjoittelua pidemmälle ja tutkimme äänen ja liikkeen avulla kokemuksellisesti kehollista maailmassa olemistamme.  Koulutus toteutetaan pienryhmävalmennuksena, jonka teemoina ovat oma tila ja rajat, liike ja elävyyden kokemus, aika ja rytmi, turva ja toimijuus, yhteys ja erillisyys sekä muutos ja tulevaisuus. Lähestymme näitä teemoja monipuolisesti erilaisten ääni- ja liikeharjoitusten keinoin sekä keskustellen. Lue lisää tästä koulutuksesta Voicefulness-sivustolta alla olevasta linkistä.

Movingness® - läsnäoloa lempeässä liikkeessä

Movingness® on Peter Appelin kehittämä harjoitusmuoto, jossa omaa kehoa aistitaan rauhassa liikkuen ja omaan hengitykseen mukautuen. Harjoitukset rauhoittavat hermostoa ja tuovat kokemusta kehon elävyydestä ja liikkeen vaivattomuudesta. Kurssilla asetumme rauhassa aistimaan omaa kehoamme ja sieltä nousevia liikeimpulsseja. Houkuttelemme kehoon liikettä vähitellen niin, että liike pääsee muodostumaan virtaavaksi ilman kehon vastustusta ja hermoston liiallista aktivoitumista.

Kehon aika

Tulossa keväällä 2023

Kehon aika -koulutus herättelee osallistujat tarkastelemaan elämäänsä ja arjen toimintojaan oman kehonsa tarpeista käsin. Kurssi auttaa siirtämään arjen painopisteen ulkoisista vaatimuksista ja tavoitteista oman kehon ja mielen hyvinvointiin. Harjoittelemme keinoja pitkäjänteiseen arjen tasapainon ja oman jaksamisen vaalimiseen.

Tulossa...

Tulevat koulutukset

 • 10. jouluk. klo 10.00 – 11. jouluk. klo 10.00
  Iisalmi, Snellman-kesäyliopisto
  La - su 10.-11.12.2022, Iisalmi.
 • 17. jouluk. klo 10.00 – 18. jouluk. klo 10.00
  Kuopio, Snellman-kesäyliopisto
  La - su 17.-12.12.2022, Kuopio.
 • 04. helmik. 2023 klo 10.00 – 05. helmik. 2023 klo 15.30
  Varkaus, Snellman-kesäyliopisto
  La - su 4.-5.2.2023, Varkaus
 • 18. helmik. 2023 klo 10.00 – 19. helmik. 2023 klo 10.00
  Kuopio, Snellman-kesäyliopisto
  La - su 18.-19.2.2022, Kuopio.
 • Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
  Helsinki, Kansalaisfoorumi
  Kevät 2022, Helsinki.